Help mee

Zin om mee te helpen met Nederland eetbaarder te maken?
Hier een aantal tips. 


Begin zelf!

Geef het goede voorbeeld. Begin zelf waar je woont met het groeien van je eigen voedsel. Het maakt niet uit hoe groot of klein je project is. Plant wat kiemgroenten in een vensterbank, begin een gemakkelijke moestuin (op je balkon of dak) of leg een voedselbos aan om de buurt mee te verbeteren. 

Wat belangrijk is, is dat je begint. Zo doe je zelf praktische ervaring op en concrete projecten van klein tot groot vormen een goed aanknopingspunt om gesprekken met vrienden, familie, buren, etc. aan te gaan over het belang van vers, lokaal en gezond voedsel. 

Weet je niet goed hoe je zelf kunt beginnen? Vraag de facebookgroep van Eetbaar Nederland met inmiddels rond de 2000 leden om praktisch advies! 


Promoot Eetbaar Nederland!

Verspreid het woord! Veel mensen weten nog niet van het bestaan van Eetbaar Nederland. Mensen bekend maken met eetbaar Nederland, de praktische artikelen, de inspirerende filmpjes, de informatieve planten- & paddenstoelen database en de verschillende lokale netwerken kan mensen enorm helpen om zelf aan de gang te gaan vanuit hun eigen plek om Nederland eetbaarder te maken. 

Hierbij een aantal tips hoe je het woord over Eetbaar Nederland kunt verspreiden. 

-) Het kan zo simpel zijn als je vrienden, familie en kennissen een mailtje te sturen met de mededeling dat je ze graag op de hoogte wilt brengen van het bestaan van Eetbaar Nederland met daarbij bijv. een leuk flmpje van de site of een praktisch artikel.

-) Voor de fanatiekere mensen, overweeg om een regel met tekst en een link op te nemen in je emailhandtekening. Zelf heb ik bijvoorbeeld het volgende in mijn handtekening staan.

Lokaal, gezond en vers voedsel voor iedereen:
www.EetbaarNederland.nl


Op die manier verspreidt het woord zich automatisch bij elk mailtje wat je verstuurt.  

-) Zet voor jezelf eens op een rijtje wat voor bredere communicatiekanalen je allemaal tot je beschikking hebt? Stuur een artikel in naar een lokale krant, verspreid Eetbaar Nederland via je facebook account, Twitter het rond in je netwerk of deel het in je groepen op Google plus. Neem een artikel met bronvermelding over op je eigen blog, print een promo poster uit en hang die in de lokale bieb, supermarkt en/of sportvereniging. Wees creatief en je zult verbaast zijn tot hoeveel mensen je in deze tijd toegang hebt. 1 persoon kan met de huidige communicatietechnieken een wereld van verschil maken voor andere individuen. Onderschat je eigen kracht op dit vlak in ieder geval niet.   

-) Mail informatie zoals: De 10 voordelen van gemeenschapstuinen door aan de lokale politici en relevante beleidsmedewerkers. Op die manier kun je alvast op breder lokaal niveau de zaadjes van een eetbaarder Nederland planten. 

-) Zelf nog handige tips? Stuur ze naar info@eetbaarnederland.nl


Foto's
Acount beheer